İncir Ağacı Çeşitleri Nedir :
En çok İzmir-Aydın yöresinde yetişir. İncirin kurutulan çeşitlerinin başında “sarı lop” ve “gök lop” gelir. Sarı lop daha ince kabuklu, daha tatlıdır. Gök lobun rengi yeşile çalar, kabuğu da daha kalındır.
Taze olarak kullanılan başlıca incir çeşitleri kara yaprak, bardacık, şeker inciri, mor incir, yediveren inciri, patlıcan inciri; kavak ve Sultan selim inciridir.
Sultanselim ve kavak inciri İstanbul’a has bir çeşittir. Sultan selim inciri açık yeşil renkli, iri ve bol etli olur. Kavak inciri mordur, meyvesi de küçüktür. İstanbul ve yakınlarına mahsus incir çeşitlerinden biri de “patlıcan inciri”‘dir. Tatlı ve mor renklidir.
Karayaprak inciri, güzel kokulu olmakla beraber, kokusu piyasada makbul tutulmaz. “Bardacık” denilen çeşit küçük bardaklara benzediği için bu adla anılır.
İncir satılırken de çeşitli adlarla anılır. İri, lekesiz ve beyaz incirlere “süzme incir”, aynı özellikte olup da daha küçük olanlara “fileme incir”, daha küçük esmer renklilerine de “bezirgan inciri” denir. Kurutulan incirlere paketlenirken aldığı şekle göre de ayrı adlar verilir. İncir işlenirken bir yelpaze şekline sokulursa buna “layör”, sap kısmı yana yatırılacak kurutulursa “lokum”, hurma biçimi verilirse “kolon” adını alır.
İncir Ağacı Bakım en İyi Nasıl Yapılır Videoları
İncir Ağaçlarını Sararmaktan, Kurumaktan, Dal Kanserinden Kurtaranların Tavsiye Videoları
Diğer Meyveler En iyi Nasıl Yetiştirilir Videoları
İncir Ağacı ile ilgili her konuda sizlere yardıma hazırız. Aşağıdaki iletişim formundan yada telefonlardan bizlere istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İncir Yetiştiriciliğinin olmazsa olmazlarından olan Rekor Gelişim’den 1 adet dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz.
REKOR GELİŞİM